

Day 1 – Wednesday 1st July 2015

Time	Meeting	Length	List of participants
09.00-11:00	Private Review Panel meeting /	120	
03.00 11.00	materials review	min	
11:00-12:00	MusiQue Staff	60 min	1. Linda Messas, General Manager
11.00 12.00	Clarification questions	00 11111	2. Jef Cox, Assistant
12:00-12:45	Lunch	45 min	
12:45-14:15	Meeting with MusiQuE Board	90 min	 Martin Prchal, Chair of the MusiQuE Board; Vice-Principal at the Royal Conservatoire, University of Arts The Hague, Netherlands Christopher Caine, Secretary of the MusiQuE Board; Programme Leader BMus and Head of International Programmes at Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance, UK Helena Maffli, MusiQuE Board member; President of the European Music Schools Union (EMU) Geza Kovacs, MusiQuE Board member; Director-General of the Hungarian National Philharmonic Orchestra and Choir, President of the Association of Hungarian Orchestras and Vice-President of Pearle*-Live Performance Europe Mist Thorkelsdottir, MusiQuE Board member, former Chair of AEC Quality Enhancement Committee; Head of Department at the Academy of Music and Drama at the University of Gothenburg;
14:15-14:30	Break	15 min	
14.30-16:00	Meeting with AEC, EMU and Pearle*-Live Performance Europe representatives	90 min	 Pascale De Groote, AEC President; Vice-Chancellor at AP Artesis Plantijn University College Antwerpen Georg Schulz, AEC Vice-President, Associate Professor Kunstuniversität Graz Jeremy Cox, AEC Chief Executive Stefan Gies, former member of AEC Quality Enhancement Committee, Professor of Pedagogy at the Hochschule für Musik Dresden; Chair of the Polifonia Working Group on Quality Assurance and Accreditation (2011-2014); Chair of the AEC FULL SCORE Evaluation Working Group (2014-2017) Timo Klemettinen, EMU Managing Director Anita Debaere, Pearle* Director
16:00-16:15	Break	15 min	
10.00 10.10	Dical	13 1111	

16:15-17:45	Meeting with reviewers	90 min	 Gustav Djüpsjöbacka, Artistic rector of the Sibelius Academy Helsinki (Chaired Reykjavik 2012, Prague 2014 and wrote the trend analysis 2010-2013) Ingrid Hanken, Associate Professor in Pedagogy at the Norwegian Academy of Music (Reviewer for Prague 2014, chaired Wroclaw and Krakow reviews, reviewer for Groningen 2008) Maarten Weyler, Head of the Music Department of the School of Arts Ghent (Reviewer for AEQES-MusiQuE reviews of 4 Conservatoires in Fédération Wallonie-Bruxelles 2014-2015) Orla McDonagh, Head of Faculty for Musicianship, Royal Irish Academy of Music (Reviewer for Reykjavik 2012 and member of Polifonia WG3) Terrell Stone, President of the Early Music Department and International Relations Coordinator for the Conservatory at the Conservatory in Vicenza (Reviewer for ESMUC 2014 and member of Polifonia WG3) Ondrej Danek, Master Student in Music Management, Janáček Academy of Music and Performing Arts JAMU in Brno (Student reviewer for Prague 2014) Antoine Gillieron, Master en interprétation spécialisée, musique contemporaine (piano), Hochschule für Musik, Basel (Student reviewer for Brussels 2014 and Liège 2015)
17:45-18:00			 8. Jacques Moreau, Director, CEFEDEM Rhône-Alpes, Lyon (will be available by Skype from 16:15 – can follow during the meeting) (Chair of AEQES-MusiQuE reviews of the 4 conservatoires in Fédération Wallonie-Bruxelles)
18:00-19:00	Private Review Panel meeting / materials review	60 min	
19:00	Private Review Panel dinner		



Day 2 – Thursday 2nd July 2015

			1. Linda Messas, General Manager
09:00-10:00	Meeting with MusiQuE staff	60 min	2. Jef Cox, Assistant
			3. Celia Duffy, externally hired secretary for ESMUC review 2014
10:00-10:15	Break	15 min	
10:15-11:45	Meeting with representatives of reviewed institutions/programmes	90 min	 Bernard Lanskey, Director of the Yong Siew Toh Conservatory of Music, National University of Singapore (Singapore 2010, institutional review) Frederic De Roos, Director of Royal Conservatoire of Brussels (Brussels 2014, joint review AEQES-MusiQuE) Ingeborg Radok Zádná, Vice-Dean for International Relations and Art Activity, Prague Academy of Performing Arts, Music and Dance Faculty (Prague 2014, institutional review) Melissa Mercadal, Director and Professor of the Interuniversity Master Program in Music Therapy (idEC-UPF), Coordinator of Research and Master Programs and of Research Group
			"Music & Creation" at ESMUC (Barcelona 2014, review with AQU Catalunya)5. Henk van der Meulen, Head of the Royal Conservatoire of the Hague (The Hague 2012, accreditation procedure recognized by NVAO)
11:45-12:00	Break	15 min	
12:00-13:00	Meeting with representatives of agencies with which MusiQuE has undertaken joint collaborative reviews	60 min	 Caty Duykaerts, Head of the Executive Unit of the Agency for Evaluation of Higher Education Quality in the French Community of Belgium (AEQES) Eva Jaroszewski, Attachée at AEQES Nuria Comet, Project manager and head of internal quality assurance, Catalan University Quality Assurance Agency (AQU Catalunya) Nel Göbel, Senior auditor at the Netherlands Quality Agency (NQA)
13:00-14:00	Lunch	60 min	
14:00-15:00	Private Review Panel meeting / materials review	60 min	
15:00-15:30	Meeting with MusiQuE Board/staff	30 min	Optional
15:30-17:00	Private Review Panel meeting / materials review	75 min	

17:00-18:00	Feedback preliminary findings to MusiQuE board and staff	60 min	MusiQuE Board and staff
18.00	End of the MusiQuE review		